Известие

Collapse
No announcement yet.

Странни наблюдения относно разхода на 146 1.6ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    Колеги, оригинално темата беше:
    Случвало ли му се е на някого да получи еднакъв разход със 120 и 150км/ч, при горе-долу еднакви условия и каква е причината за това, а не колко горят алфите в града, в Италия, в нечии мечти и т.н...
    Да на мен ама с Полото,него ако ше сес 120 или 160 се харчи 6/100
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз с 16кл. имам опит от 10дни, но ще го споделя. Купих от Германия 146 1,6 ТС. За първите 700км. разхода ми е 5,57л/км. Като се върнах и казах на брат ми и - "ти не знаеш как да смяташ" Той също го смята, това е. Пътя беше в по-голямата си част магистрала- 140-150...по-рядко 160км/ч.
      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
        Аз с 16кл. имам опит от 10дни, но ще го споделя. Купих от Германия 146 1,6 ТС. За първите 700км. разхода ми е 5,57л/км. Като се върнах и казах на брат ми и - "ти не знаеш как да смяташ" Той също го смята, това е. Пътя беше в по-голямата си част магистрала- 140-150...по-рядко 160км/ч.
        Ма не забравяй фактора хубав бензиназ миналата година с на тъща ми голфа за 7000 км,ми даде среден разход 7,това е с около 500 км.градско в Брюксел
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Ма не забравяй фактора хубав бензин...
          Нищо не забравям, просто от 155-цата ми съм свикнал на 10 разход и... А и бях сам, с не много багаж.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Еми и на мен ми дава почти точно толкова на дълъг път. Като казвам "почти", имам предвид малко по-малко, щото нямаше магистрала и се движех със 100-110 най-много.
            ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
            ПЛОВДИВ

Comment

... За първите 700км. разхода ми е 5,57л/км. Като се върнах и казах на брат ми и - "ти не знаеш как да смяташ"...

Срам, срам, срам. Вчера, след като писах тук наново сметнах по същата бележка -разхода е 6,8л/100км. Гледал съм друга цифра на бележката

Comment

Колеги, в последно време имам странни наблюдения на разхода на моята количка.

Онзи ден ходих на разходка из Англия, 4ма души в колата, карал съм 140-150...на места 180-200, след което се разхождах из Лондон и хванах малко от вечерните задръствания....и колата ми даде разход 8.06.
                Днес сутринта в 8ч. ходих до Гетуик, празна магистрала, с още 2ма души в колата, 110 по магистралата....7.66
                Нещо не ми се връзва изобщо тая работа....и двете засичания съм правил на пълно-пълно, докато прелее през капачката.На практика излиза, че колата ми е по-икономична със 150км/ч, отколкото със 110....някой друг да е забелязвал подобна тенденция?
                тва е невъзможно колега , объркал си сметките нещо

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                  тва е невъзможно колега , объркал си сметките нещо
                  Koлега, аз не правя сметки....само вкарвам километрите, на които зареждам в една програмка...тя си смята
                  Освен това винаги зареждам докато не ми подлее по краката....
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

ти си знаеш , ама или ти си въвел нещо некоректно или програмката е сбъркана

тва дето си го написал теоретично е невъзможно да не говорим на практика , има само един вариант , като си карал с 110 да си карал на 3 та

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Да на мен ама с Полото,него ако ше сес 120 или 160 се харчи 6/100

Край, купувам си Поло.
                      От кога търся автомобила който има еднакво въздушно съпротивление при 120 и при 160 км/ч.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

Koлега, аз не правя сметки....само вкарвам километрите, на които зареждам в една програмка...тя си смята
                        Освен това винаги зареждам докато не ми подлее по краката....
                        Да не би единият маршрут да е бил под наклон, малък, но съществен.
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

Ако не бях въвел нещо като хората, в следващия разход то щеше да се отрази веднага...а той си е съвсем нормален.Наклон и да е имало, после съм се връщал на обратно, така че е все тая
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                          X